Ajankohtaista-sivulta löydät mm. tuoreimmat uutiset, jaostojen kuulumiset, liiton antamat lausunnot sekä mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Täältä voit myös lukea Palopäällystö-lehden sähköisessä muodossa.

rss Mitä liitossa tapahtuu?

18.1.2018 Opetusalan turvallisuuspalkinto 2018 haettavana!

Opetusalan turvallisuuspalkinto on nyt haettavana kolmannentoista kerran. Sen tarkoituksena on paitsi palkita hyvistä suorituksista myös kannustaa muita toimimaan turvallisuuden eteen.

Lue lisää

12.1.2018 Pelastusala arvioi omaa toimintaansa – pyytää kansalaisilta apua

Arvot ovat pelastusalan toiminnan ja palvelujen ydin. Vuonna 2017 alkanut arvohanke tarkastelee, miten arvot ovat kestäneet aikaa ja onko niiden toteuttamiseen sitouduttu. Pelastusalan arvopohja ”Turvallisuus on yhteinen asiamme – inhimillisesti, ammatillisesti, luotettavasti” muodostettiin laajalla valtakunnallisella yhteistyöllä vuonna 2007. Toimialan arvoista on erityisen tärkeä käydä keskustelua nyt, kun pelastustoimen järjestelmää ja lainsäädäntöä uudistetaan.

Lue lisää

20.12.2017 Jari Mönkkösen -keräys tuotti lähes 8000 euroa

Entisen MM-tason telinevoimistelijan ja paloesimiehen, Jari Mönkkösen, hyväksi toteutettu keräys tuotti lähes 8000 euroa. Keräyksen tuotoilla tuetaan kesällä 2016 halvaantuneen Mönkkösen kuntoutumista.

Lue lisää

5.12.2017 Ari Keijoselle kunniamaininta Finnish Security Awards -tilaisuudessa

Suomen Palopäällystöliiton toiminnanjohtajalle, Ari Keijoselle, myönnettiin 21.11.2017 Finnish Security Awards -tilaisuudessa kunniamaininta finaalisijasta. Keijonen oli ehdolla Turvallisuusalan valopilkku -palkinnon saajaksi, mikä jaetaan aina vuosittain henkilölle tai ryhmälle, joka on edistänyt piristävällä tavalla turvallisuusalan ilmapiiriä ja yhteishenkeä.

Lue lisää

4.12.2017 Sähköinen tulityölupa tuotantovaiheeseen

Palopäällystöliitto ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kehittävät yhteistyössä Systems Garden Oy:n kanssa sähköistä tulityölupasovellusta. Kehitystyön tarkoituksena on modernisoida tulityölupaprosessia tavalla joka kehittää tulityölupien riskienhallinnallista prosessia sekä helpottaa työlupien laadintaa ja hallintaa.

Lue lisää