Tervetuloa SPPL:n blogiin!

Oletko kiinnostunut kirjoittamaan blogiin? Katso lisätietoja sivun alalaidasta.19.9.2017 Blogi: Työsuojelupäällikön saarnastuolista

Aika ajoin nousee keskusteluun työyhteisön henkinen ilmapiiri pelastuslaitoksessa.

Lue lisää


17.4.2017 Blogi: Pelastustoimen turvallisuusviestintä – sopimuspalokunnat

Turvallisuusviestintä ja -koulutus ovat avainasemassa kansalaisten turvallisuustaitojen lisäämisessä ja ylläpidossa. Pelastustoimen tulevassa uudistuksessa resurssit tuskin tulevat lisääntymään turvallisuusviestinnänkään sektorilla. Uudistuksen edetessä kannattaisi miettiä ratkaisuja, joilla saataisiin sopimuspalokuntia hyödynnettyä tässä toiminnassa entistä paremmin. Yhteistyötä on tehty kautta historian, ja edellytykset turvallisuusviestinnän tehokkaammalle levitykselle olisivat jo olemassa.

Lue lisää


9.11.2015 Blogi: Itsehallintoalueuudistus, sote ja pelastustoimi

Viime viikolla päätettiin sote- ja itsehallintoaluejaosta. Aiemmin odotetusta poiketen sote-alueita tulee 15 ja itsehallintoalueita 18. Pelastustoimen uudistuksessa lähtökohtana on ollut se, että uudistus ”toteutetaan osana itsehallintoalueiden perustamista samassa aikataulussa ja samalla aluejaolla sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen (sote-uudistus) kanssa. Tämä tarkoittaa, että pelastustoimen järjestäminen siirretään kunnilta samoille itsehallinnollisille alueille kuin sosiaali- ja terveyspalvelut”.

Lue lisää


5.10.2015 Blogi: Kuuntelemisen ja läsnäolon merkitys – Nordic Business Forumi

Liiton toimisto osallistui Nordic Business Forum -tapahtumaan 1.-2.10.2015. Monien hyvien puhujien joukosta nousi pari erinomaista, joista toisen ajatuksia siteeraan tässä blogauksessa ja toisen ajatuksia mahdollisesti myöhemmin.

Lue lisää


SeuraavatOletko kiinnostunut kirjoittamaan blogiin? 

Jätä tekstisi liitetiedostona tai kirjoita suoraan alla olevaan kenttään. Teksti julkaistaan ylläpitäjän tarkistuksen jälkeen. Muista aina, että toisinaan kynä on terävempi kuin miekka. Kaikissa teksteissä onkin tärkeää muistaa pelastustoimen arvot: ”Turvallisuus on yhteinen asiamme – inhimillisesti, ammatillisesti, luotettavasti”.