Vapaaehtoispalokuntatoiminta

5.10.2018 Vapaaehtoispalokuntatoiminta-jaoston johtokunta seminaarimatkalla Saksassa

Vapaaehtoispalokuntatoiminta-jaoston johtokunta tutustui saksalaisten vapaaehtoispalokuntien toimintakulttuuriin ja päällystön haasteisiin toteuttamalla toukokuun lopulla seminaarimatkan Müncheniin. Matkan aikana johtokunnalla oli mahdollisuus tutustua Münchenin pelastustoimeen yleisesti pääpaloasemalla ja samalla sen yhteydessä toimivaan palomuseoon. Münchenin vapaaehtoisen palokunnan asemalla nro 4 ja Untershcleissheimin vapaaehtoisen palokunnan asemalla tutustuttiin vapaaehtoisen palokunnan toimintaan. Paikallisena oppaana toimi Frans Schaper.

Lue lisää


26.6.2018 Mihin sopimuspalokunnat ovat menossa?

Suomen Palopäällystöliitto toteutti toukokuussa Vapaaehtoispalokuntatoiminta-jaoston jäsenistön keskuudessa kyselyn, jonka avulla selvitetään millaisessa toimintaympäristössä sopimuspalokunnat toimivat.

Lue lisää


26.6.2018 Vuoden sopimuspalokunnan päällikkö -tunnustus

Suomen Palopäällystöliitto myöntää syksyllä 2018 Vuoden sopimuspalokunnan päällikkö -tunnustuksen.

Lue lisää


14.3.2018 Vapaaehtoispalokuntatoiminta-jaoston ajankohtaiset asiat

Vapaaehtoispalokuntatoiminta-jaoston puheenjohtaja Ilkka Horelli avaa alkuvuoden 2018 ajankohtaisia asioita.

Lue lisää


9.8.2017 Vapaaehtoispalokuntatoiminta-jaosto: Palokunnan koulutuspäällikön ja ryhmänjohtajan osaaminen

Onko palokuntasi koulutuspäällikkö päivittänyt osaamistaan mielekkäiden viikkoharjoitusten järjestämiseksi? Onko seuraavaksi toimintavuodeksi tehty viikkoharjoitussuunnitelma edellisen tai sitä edellisen vuoden kopio? Paneutuuko koulutuspäällikkö tehtäviinsä analysoimalla niitä todellisia tehtäviä, joihin palokuntaa hälytetään ja onko olemassa palautejärjestelmää tai jotakin muuta keinoa todeta, miten palokunta on tehtävistään selviytynyt?

Lue lisää


Seuraavat