Yritysturvallisuus

14.3.2018 9.20

EIPÄS OLLUTKAAN – Yritysturvallisuuspäivät tammikuussa

Puheenjohtajana tulisi aina löytää positiivinen vire jaoston toimintaan ja näin yritän tehdä tälläkin kertaa, vaikka vielä pieni harmitus onkin mielessä. Yritysturvallisuusjaosto koki suuren pettymyksen tammikuussa, kun jaoston vuoden 2018 päätapahtuma Yritysturvallisuuspäivät Turussa jouduttiin perumaan ja 14 osallistujalle jouduttiin ilmoittamamaan koulutustapahtuman peruuntumisesta.

Tämän johdosta Yritysturvallisuusjaoston johtokunta kutsutiin kesken joululoman vieton ylimääräiseen kokoukseen. Pääaiheina olivat päätapahtuman peruuntumiseen johtaneiden juurisyiden puiminen ja jäsenistön tarpeiden ymmärtäminen. Kokouksen toimenpiteenä päädyimme siihen, että panostamme lyhyellä tähtäimellä Palopäällystöpäivien yritysturvallisuuden teemakoulutukseen ja erityisesti koulutuksen sisältöön. Lisäksi panostamme entisestään verkkokoulutusten laatuun ja markkinointiin.

Viestintä tulee olemaan Yritysturvallisuusjaoston toiminnassa jatkossa merkittävässä roolissa ja tätä varten johtokunnan jäsenistä Veeralle on annettu tehtäväksi koulutusviestintä ja markkinointi sekä kehittäminen.

Kerro mielipiteesi

Jatkotoimenpiteinä päätettiin järjestää jaoston jäsenistölle oma jäsenkysely, jotta johtokunta osaisi suunnitella jäsenistön näköistä ja tarpeen mukaista koulutusta sekä toimintaa. Tarkoituksena on haarukoida nykytyöelämän tuomat haasteet tapahtumiin osallistumiseen ja taas vastaavasti ymmärtää, mitä jäsenistö haluaa yritysturvallisuusjaoston toiminnalta. Vastaa sinäkin ja kerro mitä haluat liiton ja yritysturvallisuusjaoston sinulle tarjoavan. Kerro myös mitä toivoisit liiton ja jaoston tarjoavan yrityksellesi. Kysely julkaistaan ja jaetaan jäsenille maaliskuussa 2018. 

Nähdään Palopäällystöpäivillä

Palopäällystöpäivien teemakoulutuksessa on mielenkiintoisia aiheita työpaikkaonnettomuuksien tutkinnasta sekä case sammutustyötä tehneen koneenhoitajan puristumisesta infrakuivaimen ja koneen runkopalkin väliin paperitehtaalla. Vastauksia haetaan kysymykseen: Mitä voimme oppia, kun tutkimme oikein ja jaamme tietoa eteenpäin?

Tutustu tarkemmin ohjelmaan www.sppl.fi/ppp2018 ja ilmoittaudu mukaan.  

Nähdään Lahdessa!

Mikko Parikka
p
uheenjohtaja
Yritysturvallisuus-jaosto


Palaa otsikoihin