15.8.2018 Tulityölupa on sähköistynyt

Tulitöiden tekemisestä aiheutuneet suurpalot vähenivät radikaalisti sen jälkeen, kun tulityölupa ja tulitöiden turvallisuuskoulutus otettiin käyttöön. Nyt tulityölupa on astunut sähköiseen maailmaan. Aiemmin paperisena toiminut lupakäytäntö voidaan nyt toteuttaa sähköisesti vaikkapa kännykällä itse tulityöpaikalla. Näin olosuhteet voidaan dokumentoida valokuvina, prosessit nopeutuvat ja turvallisuus paranee.

Lue lisää


8.8.2018 Uusi henkisen huollon hanke: Lisää puhumisen ja kohtaamisen kulttuuria pelastusalalle

”Erittäin innostunut”, kuvaa palomies-ensihoitaja Saku Sutelainen tunnelmiaan elokuussa 2018 alkavasta uudesta työmaastaan Suomen Palopäällystöliiton Henkinen työsuojelu pelastustoimessa -hankkeen projektipäällikkönä. Hankkeen tavoitteena on lisätä keskustelua ja henkistä harjoittelua pelastusalalla. Mutta mitä henkinen työsuojelu ja harjoittelu pelastusalalla tarkoittavat käytännössä – ja mihin niitä tarvitaan?

Lue lisää


7.8.2018 Muutosjohtamisen tukemisen hanke tähtää kivuttomampaan muutokseen pelastusalalla

Suomen Palopäällystöliitto toteuttaa muutosjohtamisen hankkeen, jonka ohjaukseen osallistuvat liiton lisäksi sisäministeriön ja pelastuslaitosten edustajat. Muutosjohtamisen tukemisen onnistumiseksi hankkeessa tehdään kiinteää yhteistyötä pelastustoimen uudistushankkeen kanssa. Lisäksi työmarkkinajärjestöt, pelastustoimen järjestöt ja muut tärkeät sidosryhmät osallistetaan hankkeeseen.

Lue lisää


2.8.2018 Väkivalta- ja uhkatilanteiden torjuntaan on saatavilla koulutusta

Palopäällystöliitto on jo pitkään ollut huolissaan ammattiauttajien työturvallisuudesta.

Lue lisää


30.7.2018 Autonvalmistaja Renault tukee Suomen ensimmäistä Road Rescue 2018 -tapahtumaa – lue perustelut

Autonvalmistaja Renault tukee Suomen ensimmäistä Road Rescue 2018 -tapahtumaa. Tampereen Turvallisuusmessujen yhteydessä järjestettävään tieliikennepelastamisen koulutustapahtumaan saapuu kuusi Renault-tehtaan lahjoittamaa, testikäytössä ollutta autoa.

Lue lisää


25.7.2018 Tiukka tyrmäys metsäpalovaroituskeskustelulle: Varoitusten noudattaminen ei ole yksilökysymys

Suomen Palopäällystöliitto ottaa tiukasti kantaa maanantaina 23.7.2018 leimahtaneeseen metsäpalovaroituskeskusteluun. Toiminnanjohtaja Ari Keijonen painottaa, että metsäpalovaroituksia ei tehdä mielijohtoisin perustein. Pitkän kuivan jakson jälkeen metsä on hyvin räjähdysherkässä tilassa.

Lue lisää


11.7.2018 Tuore historiateos nyt luettavissa: Tulen polte sydämessä – läpi tulen ja savun II

Vuosi 2017 oli meille suomalaisille ja palopäällystöliittolaisille erityinen: saimme juhlistaa paitsi isänmaamme sadan vuoden itsenäisyyttä myös liiton 85 vuoden mittaista taivalta.

Lue lisää


10.7.2018 Poimi talteen kesän ja alkusyksyn tärkeimmät päivämäärät

Suomen Palopäällystöliiton toimisto on suljettuna viikot 28 ja 29. Kesätauosta huolimatta löydät meidät yhteiskunnallisten aiheiden ääreltä SuomiAreenasta keskiviikkona 18.7. ja perjantaina 20.7.

Lue lisää


6.7.2018 Palopäällystöliiton toimisto on suljettuna viikot 28 ja 29

Palopäällystöliiton toimisto on suljettuna maanantaista 9.7. perjantaihin 20.7.2018

Lue lisää


14.6.2018 Alkusammuttimet ja uudet selvitysmallit tutuiksi Turvallisuusmessuilla

Tampereella 11.–13.9.2018 järjestettävillä Turvallisuusmessuilla on mahdollisuus tutustua muun muassa nykaikaisiin alkusammuttimiin ja palovaroittimiin.

Lue lisää


Seuraavat