11.2.2018 9.32

112-päivää vietetään eri puolilla Suomea – tiedätkö tarinan päivän takana?

112-päivä on eri turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.


Vuonna 1996 Satakunnan hätäkeskuksen viestipäällikkö Lauri Lempinen esitti, että Suomen Palopäällystöliitto ryhtyisi aloitteelliseksi sisäministeriön pelastusosaston suuntaan 11. helmikuuta -päivän nimeämiseksi kansalliseksi hätänumeropäiväksi. Alun perin oli tarkoituksena tehdä tunnetuksi uutta hätänumeroa 112.

Palopäällystöliiton silloiset koulutuspäällikkö Pekka Tähtinen ja toiminnanjohtaja Markku Grönlund valmistelivat asiaa ja Suomen Palopäällystöliitto teki asiasta esityksen sisäministeriölle. Ensimmäistä hätänumeropäivää vietettiin seuraavana vuonna 1997.

Hätänumero 112 toimii kaikkialla EU:n alueella. Hätänumerosta 112 saa avun todellisissa hätätilanteissa kaikkialla EU-maissa. Hätänumero 112 toimii maksutta sekä kiinteästä puhelimesta että matkapuhelimesta. Hätänumeron tunnettuuden edistämiseksi Euroopan komissio on yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa julistanut helmikuun 11. päivän Euroopan 112-päiväksi. 

112-päivää vietetään 11. helmikuuta. Suomi osallistuu talkoisiin järjestämällä 112-päivän tapahtumia eri puolilla Suomea. Vuoden 2018 pääteema on välittäminen. Lisätietoa 112-päivän tapahtumista ja kampanjasta voi lukea osoitteesta 112paiva.info.


112paiva_liukastuminen_tunnus Kuva: 112-päivä

Palaa otsikoihinYhteydenottopyyntö


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.