25.1.2018 10.29

Alan ykköstapahtuma, arvot ja uudenlaiset uhkakuvat ovat alkuvuoden puheenaiheita – osallistu keskusteluun

Alkuvuoden aikana puheenaiheita synnyttävät muun muassa alan ykköstapahtuma, uudenlaisiin uhkakuviin varautuminen sekä pelastusalan arvoprosessi. Erilaiset tapahtumat ja viestinnän kanavat tarjoavat pohjan vuorovaikutukselliselle keskustelulle.


Palopäällystöpäiven 21.–24.3.2018 ilmoittautuminen on käynnissä 

Lahdessa järjestettävien Palopäällystöpäivien ilmoittautuminen on täydessä käynnissä. Nelipäiväisen tapatuman aikana on tarjolla laaja skaala puhujia, keskustelunaiheita ja verkostoja pelastusalan toimijoille. 

Ohjelmakokonaisuus alkaa varautumisaiheisella pre-seminaarilla. Seminaari tarjoaa ajankohtaista tietoa siitä, miten yhteiskunta kokonaisuutena varautuu uudenlaisiin uhkakuviin – oli kyseessä sitten hybridiuhka tai terrorismi. Alustukset ja päivän lopuksi käytävä keskustelu antavat eväitä kau­punkien, kuntien, sairaanhoitopiirien ja muiden julkishallinnollisten organisaatioiden sekä valtionhallinnon ja järjestöjen edustajille. 

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu Palopäällystöpäiville 19.2.2018 mennessä!

Pelastusalan arvot: Inhimillisesti, ammatillisesti, luotettavasti

Pelastusalan arvoista on erityisen tärkeä käydä keskustelua nyt, kun pelastustoimen järjestelmää ja lainsäädäntöä uudistetaan. 
Vuonna 2017 alkanut pelastusalan arvohanke tarkastelee, miten arvot ovat kestäneet aikaa. Keskustelu jatkuu Helsingissä Pelastustoimen arvotyöpaja II:n yhteydessä 1.3.2018 sekä Palopäällystöpäivillä 21.–24.3.2018.

Instagramissa voit osallistua #ArvostanPelastusalalla -haasteeseen. Yksi kuvista palkitaan Palopäällystöpäivien yhteydessä. 

Tutustu ajankohtaisiin koulutuksiin 
Ilmoittautuminen Henkinen työsuojelu pelastuslaitoksissa -seminaariin on avoinna. Seminaari järjestetään 12.–13.4.2018 Levillä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 9.3.2018. Pistäthän kalenteriin myös jo seuraavat tapahtumat, joiden ilmoittautumiset avautuvat lähiaikoina: 

Opetusalan turvallisuusfoorumi 17.–19.4.2018, Helsinki–Tukholma–Helsinki
Turvallisuusviestinnän opintopäivät 23.–24.5.2018, Turku
Event Safety Summit – Tapahtumaturvallisuusseminaari 5.–6.6.2018, Hyvinkää

Lisätietoa ajankohtaisista tapahtumista ja koulutuksista saat Palopäällystöliiton aktiivisesti päivittyvästä Koulutuskalenterista!
Ehdota opetusalan turvallisuuspalkinnon saajaa

Opetusalan turvallisuuspalkinto myönnetään esimerkillisestä onnettomuuksien ehkäisytyöstä, opetusalan turvallisuuden kehittämisestä tai tominnasta jolla on estetty tai rajoitettu vahinkojen määrää. Turvallisuuspalkinto jaetaan yhteisölle. Lisäksi henkilöille, työryhmille, yrityksille, yhteisöille tai laitoksille voidaan myöntää tunnustuspalkintoja. Palkinnot luovutetaan Opetusalan turvallisuusfoorumin yhteydessä 17.4.2018. Lue lisää ja tutustu aikaisempien vuosien palkittuihin: Opetusalan turvallisuuspalkinto 2018 haettavana

Onko sinulla sanottavaa?

Haemme kertomuksia ja juttuvinkkejä jäseniltämme. Onko sinun työvuorossasi tai työpaikallasi jokin asia tai käytäntö, jonka haluaisit jakaa muiden tietoon? Haluatko rohkaista muita tai ilmiantaa esimerkillisen kollegan? Kerro siitä meille! Osan aiheista työstämme sisällöiksi verkkoon tai paperille.

Seuraa Suomen Palopäällystöliittoa 

Suomen Palopäällystöliitto löytyy sosiaalisesta mediasta Facebookista, Twitteristä, Instagramista (mobiililaitteella), YouTubesta ja LinkedInistä. Liity mukaan seuraaajoukkoomme ja pysy ajan tasalla puheenaiheista. 

26756507_1608209859254620_5352501189969564746_oPalaa otsikoihinYhteydenottopyyntö


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.