11.9.2018 8.29

Autonvalmistaja Renault tukee Suomen ensimmäistä Road Rescue 2018 -tapahtumaa

Autonvalmistaja Renault tukee Suomen ensimmäistä Road Rescue 2018 -tapahtumaa. Tampereen Turvallisuusmessujen yhteydessä järjestettävään tieliikennepelastamisen koulutustapahtumaan saapuu kuusi Renault-tehtaan lahjoittamaa, testikäytössä ollutta autoa.

IMG_7787
Christophe Lenglos ja Claire Petit Boulanger ovat mukana Tampereen Turvallisuusmessuilla. (Kuva: Claire Petit Boulanger, arkisto)

Renault-tehtaan pelastustoiminnan ja turvallisuuden asiantuntija Claire Petit Boulanger odottaa Suomen-vierailulta keskustelua paikallisten pelastusalan asiantuntijoiden kanssa. Renaultin pääteemana Suomen Road Rescue 2018 -tapahtumassa on muun muassa autonvalmistajan vastikään alkanut kumppanuus pelastusalan ammattilaisen, everstiluutnantti Christophe Lenglosin kanssa. Claire Petit Boulanger haluaa mainita myös sovellukset, joiden avulla pelastajat saavat ajoneuvojen pelastuskortit helposti ja nopeasti käyttöönsä onnettomuuspaikalla. 

Autonvalmistaja mukana ihmishenkien pelastamisessa

Renault-tehdas tekee Ranskassa laajaa yhteistyötä pelastajien kanssa. Yhteistyön taustalla on tavoite maksimoida pelastajien ja autonvalmistajan tietoa ja taitoa uusista autoista turvallisuuden näkökulmasta.

Tehdas osallistuukin Ranskassa jokaiseen paikallisten pelastuslaitosten järjestämään tieliikennepelastamisen koulutukseen. Työskentely pelastajien kanssa on autonvalmistajalle merkityksellistä.

– Autonvalmistajien ainoa keino edistää ihmishenkien pelastamista on varmistaa, että pelastajat voivat pelastaa uhreja mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti. Ainoa keino edistää pelastajien työturvallisuutta on selvittää, miten pelastajat työskentelevät ja sen jälkeen huomioida työ ajoneuvoissa, kertoo Petit Boulanger taustoja pelastajien kanssa tehtävälle yhteistyölle.

Renault loi Petit Boulangerin ajoneuvojen ja pelastajien turvallisuuteen painottuvan vakanssin vuonna 2010. Vuodesta 2018 lähtien Petit Boulangerin työparina on työskennellyt everstiluutnantti Christophe Lenglos, joka kommunikoi tehtaan insinöörien kanssa pelastajien tarpeista ja jakaa pelastajille uusimmat tiedot tulevaisuuden autoista ja niiden laitteista.

Nähdään Tampereella 11.–12.9.2018!


Palaa otsikoihinYhteydenottopyyntö


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.