23.2.2018 19.39

Hae Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkintoa

Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinto on haettavana nyt neljättätoista kertaa! Sen tarkoituksena on palkita hyvistä suorituksista sekä kannustaa toimimaan turvallisuuden eteen.


Turvallisuuspalkinto myönnetään sosiaali- tai terveysalan yhteisölle, joka on:

  • tehnyt esimerkillisestä onnettomuuksien ehkäisytyötä, ja täten estänyt tai rajoittanut vahinkojen määrää 
  • toiminut ansiokkaasti sosiaali- ja terveysalan turvallisuuden kehittämiseksi
  • tai kehittänyt alan turvallisuutta edistävän laitteen tai toimintatavan.
Palkinto voidaan myös myöntää ansioituneelle henkilölle, pitkäjänteisestä työstä turvallisuuden kehittämisessä. 

Palkinnon taustalla on sosiaali- ja terveysalan turvallisuustoimikunta, jonka muodostavat sosiaali- ja terveysministeriö,  Tehy, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Suomen Palopäällystöliitto, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos, Mehiläinen Kuntapalvelut, Kuntaliitto sekäHelsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto.

Tunnustuspalkinnot

Varsinaisen turvallisuuspalkinnon lisäksi voidaan myöntää myös tunnustuspalkintoja henkilöille, työryhmille, yrityksille, yhteisöille tai laitoksille.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet

Invalidiliiton Käpylän koulutuskeskuksen SYNAPSIA (2005), Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Lohjan Sairaanhoitoalueen turvallisuustyöryhmä ja valmiustoimikunta (2006), Paloniemen sairaala Lohjalta (2007), Human Care Network - HCN Oy:n hoito- ja palvelukodit (2008), Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (2009), Posion kunnan perusturvapalvelut (2010), Noora Hiivala (kannustuspalkinto 2011), Harjavallan sairaalan osasto 23 henkilökunta (2012), Nurmijärven Turvallinen Toukokuu -toimintamalli (2013), Vaasan sairaanhoitopiiri (2014), Eteva kuntayhtymä (2015) sekä Hätäkeskuslaitoksen ja Digian yhteistyössä tekemä 112 Suomi -mobiilisovellus (2017).

Palkinnon myöntäminen

Turvallisuuspalkinto ja mahdolliset kannustuspalkinnot julkistetaan sekä jaetaan 12.9.2018 Soster turvallisuusfoorumi -tapahtuman yhteydessä. Jos voittaja ei pääse paikan päälle tilaisuuteen, niin palkinto jaetaan muuna yhteisesti sovittuna ajankohtana. 

Palkitsemisesitykset

Palkitsemisesitykset tulee tehdä turvallisuustoimikunnalle 30.7.2018 mennessä. Lähetä vapaamuotoinen esitys palkittavasta tahosta tai henkilöstö lautakunnan sihteerille, Mikko Poutalalle (mikko.poutala@sppl.fi).

Palkitsemisesityksessä tulee ilmetä seuraavat asiat: 

  1. Haetko turvallisuuspalkintoa vai kannustuspalkintoa.
  2. Palkittavan henkilön tai yhteisön nimi.
  3. Kuvaile palkittavaa henkilöä / organisaatiota.
  4. Perustele miksi juuri tämä taho tai henkilö ansaitsee palkinnon. Kerro mitä vaikutuksia palkittavan toiminnalla on ollut turvallisuudelle.
  5. Omat yhteystietosi.

Lisätiedot

Lisätietoja antaa mielellään palkintolautakunnan sihteeri, vs. koulutuspäällikkö Mikko Poutala. 

mikko.poutala@sppl.fi, 044 7225 112


Palaa otsikoihinYhteydenottopyyntö


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.