9.4.2018 12.41

Pelastusalan arvot uudistuivat

Pelastusalan arvot julkistettiin maaliskuussa 2018 Suomen Palopäällystöliiton järjestämässä pelastusalan ykköstapahtumassa, Palopäällystöpäivillä. Tilaisuudessa julkistetut pelastusalan arvot ovat ”Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi – yhteistyössä: inhimillisesti, ammatillisesti, luotettavasti”.


Pelastusalan vuonna 2007 julkistetut arvot ”inhimillisesti, ammatillisesti, luotettavasti” ovat kestäneet aikaa ja niistä halutaan pitää kiinni jatkossakin. Ingressi ”Turvallisuus on yhteinen asiamme” vaihdettiin pelastustoimen strategiassa määriteltyyn visioon ”Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi – yhteistyössä”. 

Pelastusala käynnisti arvoprosessin keväällä 2017 jatkumona pelastustoimen strategiatyöskentelylle. Palosuojelurahaston rahoittamaan arvotyöskentelyyn kutsuttiin aiempien arvoprosessien tapaan laaja yhteistyörintama, jossa ovat mukana Suomen Palopäällystöliiton lisäksi sisäministeriö, pelastusjohtajat, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Suomen Palomiesliitto SPAL, Suomen Sopimuspalokuntien Liitto SSPL, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Pelastusopisto ja Pelastusopiston oppilasyhdistys.
Arvot_kuva


Palaa otsikoihinYhteydenottopyyntö


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.