10.7.2018 11.42

Poimi talteen kesän ja alkusyksyn tärkeimmät päivämäärät

Suomen Palopäällystöliiton toimisto on suljettuna viikot 28 ja 29. Kesätauosta huolimatta löydät meidät yhteiskunnallisten aiheiden ääreltä SuomiAreenasta keskiviikkona 18.7. ja perjantaina 20.7.

Alla muistilista kesän ja alkusyksyn tärkeimmistä päivämääristä ja tapahtumista. Mukavaa kesän jatkoa – toivottavasti tapaamme ensi viikolla Porissa!

Väkivalta- ja uhkatilanneseminaari 2018 yhteistyössä poliisin kanssa
Suomen Palopäällystöliitto järjestää uhkatilanneseminaarin yhdessä Poliisiammattikorkeakoulun ja Poliisihallituksen kanssa. Seminaari keskittyy väkivalta- ja uhkatilanteisiin varautumiseen ja ehkäisemiseen. Tilanteissa merkittävään rooliin nousee yhteisen tilannekuvan ylläpito. 

Seminaari on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille turvallisuusviranomaisille (poliisi, pelastusala, raja ja puolustusvoimat) ja ensihoidon henkilöstölle.

Ensimmäinen, Poliisiammattikorkeakoululla järjestettävä päivä on kaikille osallistujille yhteinen ja toinen, Tampereen keskuspelastusasemalla pidettävä päivä keskittyy ensihoitoon ja pelastustoimintaan.

Tutustu ohjelmaan ja varaa paikkasi! Viimeinen ilmoittautumispäivä Väkivalta- ja uhkatilanneseminaariin: 8.8.2018. 

sppl.fi/uhkatilanneseminaari2018

Kiinnostaisiko opintoviikko Helsingborgissa 24.–27.9.2018?

Suomen Palopäällystöliitto kustantaa kolmelle osallistujalle matkat Helsingistä, opintoviikon aikaisen majoituksen kahden hengen huoneissa ja ruokailut.

Järjestyksessään yhdeksäs Pohjoismainen palopäällystön opintoviikko on osa pohjoismaisten palopäällystöliittojen yhteistyötä. Mukana opintoviikolla on kolme osallistujaa jokaisesta pohjoismaasta Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Suomesta.

Opintoviikolle voi hakeutua Palopäällystöliiton jäsen, joka on alipäällystö- tai päällystöviranhaltija ja joka on kiinnostunut laajentamaan osaamistaan ja näkemyksiään. Tänä vuonna teemana on pelastushenkilöstöön kohdistuvat uhka- ja väkivaltatilanteet, lisäksi osallistutaan Skadeplats-konferenssiin.

Pohjoismainen opintoviikko Helsingborgissa, Ruotsissa 24.–27.9.2018.

Lisätietoa: https://www.sppl.fi/nordiskstudivecka ja vapaamuotoiset hakeukset 15.8.2018 mennessä: koulutusjohtaja Tomi Timonen: tomi.timonen@sppl.fi

Olethan jo ehdottanut Sote-palkinnon saajaa?

Tampereen Turvallisuusmessujen yhteydessä järjestettävä Sosiaali- ja terveysalan turvallisuusfoorumi tarjoaa kohtaamispaikan sote-alan turvallisuuden kehittäjille. Foorumi tarjoaa tietoa alaa koskevista ajankohtaisista aiheista, ylläpitää keskustelua toimialan turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä ja antaa käytännönläheisiä malleja sen kehittämiseksi. Turvallisuusfoorumin yhteydessä julkaistaan perinteisen Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinnon saaja. Palkittavia voi ehdottaa 30.7.2018 saakka.

Sote-palkintoa voi ehdottaa 30.7.2018 saakka. Sote-foorumin ilmoittautumiset pyydetään 23.8.2018 mennessä: sppl.fi/sotefoorumi

Road Rescue 2018 – vielä ehdit mukaan!

Road Rescue 2018 -tieliikennepelastamisen koulutustapahtuman viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.7.2018. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden perehtyä muun muassa työturvallisuuteen liittyviin riskeihin, potilasturvallisuuteen, uuden autoteknologian mukanaan tuomiin haasteisiin, Tesla-sähköautoon sekä riisuttuun uuden auton koriin, jossa on esillä nykyaikaiset korirakenteet. Pelastusopiston ensihoitotiimin tuottamalla rastilla painopiste on potilaan siirtotekniikoissa. Road Rescue 2018 Tampereen Turvallisuusmessuilla 11.–12.9.2018.

Road Rescue 2018 viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.7.2018! Lisätietoa ja ilmoittautumiset: sppl.fi/roadrescue2018

Tutustu Mopsi-simulaattoriin

Tampereen Turvallisuusmessujen ulko-osastolla on mahdollisuus saada lisätietoa nykyaikaisista alkusammuttimista ja tutustua uusiin selvitysmalleihin. Osastolla on jokaisena messupäivänä kaksi näytöstä Pelastusopiston Mopsi-simulaattorilla. Näytöksissä pääset seuraamaan alkupalon sammuttamista maallikon toimesta ja keinoja täydentää perusselvitystä alkusammutustiedustelulla. Osastolta löytyy myös uusinta tietoa akkupalojen hallinnasta, palovaroittimista ja kodinkonepaloista. Osaston toteutuksesta vastaavat SPEK, TUKES ja Pirkanmaan pelastuslaitos yhteistyössä Palopäällystöliiton kanssa.

Lisätietoa: sppl.fi

Muita tutustumisenarvoisia tapahtumia syyskuussa:

12.9.2018        Pehmustettujen huonekalujen ja patjojen paloturvallisuus seminaari, Helsinki
12.9.2018        Jatkuvuudenhallinta pelastuslaitoksissa, Tampere
12.9.2018        Tulityöseminaari ja Tulityökoulutus 30 vuotta -juhlaillallinen, Tampere
13.9.2018        Nuohousalan ja pelastusviranomaisten neuvottelupäivät, Ikaalinen
18.9.2018        Sähköpalojen ennalta torjunta -koulutus pelastusviranomaisille, Seinäjoki
25.9.2018        Sähköpalojen ennalta torjunta -koulutus pelastusviranomaisille, Kuopio
26.9.2018        Tulitöiden kurssinjohtajakoulutus 2 pv

Lue lisää: sppl.fi/koulutukset

Turvallisuuspalkinnot jakoon lokakuussa

Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti jakaa yhdessä yhdistys- ja yrityskumppaneidensa kanssa Finnish Security Awards -turvallisuuspalkinnot Vanhalla Ylioppilastalolla 10.10.2018. Ehdokasasettelu jatkuu 15.8.2018 asti. Finnish Security Awards -palkintoja tukee noin 20 turvallisuusalan yhdistystä, mukaan lukien Suomen Palopäällystöliitto. Sponsoreina toimii kymmenkunta yritystä.

Lisätietoa ja palkitsemisehdotukset: finnishsecurityawards.fi


Palaa otsikoihinYhteydenottopyyntö


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.