7.9.2018 14.19

Yhdessä ja yhdenvertaisesti – tule keskustelemaan tulevaisuuden pelastustoimesta Suomessa

Pelastustoimen naisverkosto on tullut nyt kolmen vuoden ikään ja toiminta alkaa vakiintua. Yhdeksi keskeiseksi toimintamuodoksi ovat tulleet vuosittaiset huipputasoiset, eri teemoilla järjestetyt seminaarit. Vuoden 2018 seminaarin aiheeksi valikoitui ”Yhdessä – inhimillisesti, ammatillisesti ja luotettavasti”.


Pelastustoimen on näytettävä siltä yhteiskunnalta, mille se palvelua tuottaa. Tämä ei tarkoita sitä, että aiemmin olisi asioita tehty huonosti, vaan että voimme tuottaa palvelujamme entistä kohdetummin ja ymmärrämme asiakkaitammekin entistä paremmin. Ikäluokat tulevat lähitulevaisuudessa pienenemään ja pelastustoimikin tulee taistelemaan entistä pienemmästä työvoimapotentiaalista, mistä syystä monimuotoisuus tulee entistä suurempaan rooliin. Monimuotoisista työyhteisöistä muodostuu työpaikoille kilpailuetua, kun iältään, sukupuoleltaan, kokemukseltaan ja koulutukseltaan erilaiset ihmiset työskentelevät yhdessä.

 

Pelastustoimen naisverkosto haluaa nostaa Yhdessä-seminaariin keskeiseksi teemaksi monimuotoisuuden, sillä aihetta on käsitelty pelastustoimen strategiassa, mutta se ei ole edennyt vielä alallamme konkretiaksi. Naisverkosto haluaa olla omalta osaltaan aktiivinen toimija strategian jalkauttamisessa. 

 

Kansainvälisiä tuulia Australiasta

LEINONEN MIRA JA BRONNIE
Mira Leinonen ja Bronnie Mackintosh tapasivat toukokuussa 2018 Iwomen-konferenssissa Fairfaxissa Yhdysvalloissa, ja valmistelivat yhdessä Bronnien esitystä syksyn Suomen-seminaariin.

Seminaarin pääpuhuja on pitkän uran palomiehenä tehnyt, koulutuspäällikkö Bronnie Mackintosh Australiasta. Hän tulee seminaariin kertomaan toimenpiteistä, joihin Australiassa on ryhdytty monimuotoisuuden lisäämiseksi. Lisäksi Mackintosh teki vuoden 2018 aikana ”Girls on Fire”-maailmankiertueen osana hankettaan, jossa hän kartoitti mitä pelastusalan naisille eri puolilla maailmaa kuuluu; kuinka paljon heitä on ja missä asemassa he toimivat. 


Tule Kuopioon perjantaina12.10.2018 kuuntelemaan ja keskustelemaan monimuotoisesta pelastustoimesta! 


Mira Leinonen

Pelastusalan naisverkoston puheenjohtaja


********************************************

Lisätietoa seminaarista löydät osoitteesta:

www.sppl.fi/yhdessa


Huomioithan, että seminaarin ilmoittautuminen päättyy jo 10.9.2018. 

 Palaa otsikoihinYhteydenottopyyntö


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.