Ajankohtaisia asioita

20.10.2015 16.52

Uusi kirja tulityöriskien hallintaan

Suomen Palopäällystöliitto on julkaissut uuden Tulityöriskien hallinta käytännössä -oppikirjan. Kirja on laadittu ensisijaisesti tulityökursseja pitäville kouluttajille, mutta myös muille tulityöturvallisuudesta vastaaville ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Kirjan julkistamistilaisuus pidettiin 20.10.2015 Laurea-ammattikorkeakoululla, Espoon Leppävaarassa. Kirjan toimittaja ja yksi kirjoittajista, Palopäällystöliiton koulutuspäällikkö Petri Lindh, halusi huomioida vanhan opinahjonsa ja luovuttaa pari oppikirjaa tulevien turvallisuusalan opiskelijoiden käyttöön. Laureasta kirjat vastaanottivat lehtori Reijo Lähde, turvallisuuspäällikkö Tiina Ranta ja informaatikko Minna Marjamaa.

IMG_5539 (2) (1280x856)

Kirja luo edellytykset tulityöturvallisuuden edistämiseen ja tarjoaa syventävää tietoa tulityöriskien hallintaan erilaisissa toimintaympäristöissä. Kirjan kirjoittamiseen osallistui Lindhin lisäksi 22 oman alansa asiantuntijaa.

Kirja sisältää asiantuntijoiden kuvauksia erilaisista tulityöympäristöistä, ohjeita tulityöriskien hallintaan ja käytännönläheisiä muistilistoja, malleja ja vinkkejä, joiden avulla jokainen ammattilainen voi vaikuttaa tulityöriskeihin omassa toimintaympäristössään. Kirjan näkökulma on käytännönläheinen. Sen johtoajatuksena on, että tulitöiden turvallinen toteuttaminen ei kuitenkaan vaadi poikkeuksellisia tietoja tai taitoja, vaan turvallisuus on kiinni ennen kaikkea asenteesta.

Kirjan voi tilata Palopäällystöliiton verkkokaupasta ja sen hinta on 42 €. Kirjassa on 132 sivua.


Lisätiedot:

Petri Lindh

koulutuspäällikkö

Suomen Palopäällystöliitto                                            

040 520 6195

petri.lindh@sppl.fi


Palaa otsikoihinExit-Tie turvaan banneri

Poutapilvi web design - P4