Ajankohtaisia asioita

9.9.2015 12.27

Uusi verkkokoulutus sote-alalle paloturvallisuudesta

Sosiaali- ja terveysalalla tarvitaan selvästi lisää turvallisuuskoulutusta. TERVE-SOS-messuilla tehdyn kyselyn perusteella 66 % kokee tarvitsevansa lisäkoulutusta turvallisuudesta. Turvallisuuden peruskoulutuksena toimii parhaiten valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan turvakorttikoulutus, ja nyt on lisäksi saatavilla oma verkkokoulutus paloturvallisuudesta sosiaali- ja terveysalan työntekijöille ja opiskelijoille.

Suomen Palopäällystöliitto ja Qreform Oy ovat julkaisseet yhteistyössä uuden Paloturvallisuutta taidolla -verkkokoulutuksen. Verkkokoulutus tarjoaa perustiedot ja käytännön toimintatapoja paloturvallisuuden edistämiseen omalla työpaikalla. Lisäksi opitaan oikea toiminta tulipalotilanteessa. Koulutus koostuu kolmesta kurssista, jotka käsittelevät tärkeimpiä näkökulmia paloturvallisuudesta. Kukin kurssi kestää noin 10 minuuttia. Kurssit sisältävät runsaasti käytännön esimerkkejä ja tehtäviä, joiden kautta oppija voi helposti yhdistää käsitellyt asiat omaan työhönsä.

Verkkokoulutus on kustannustehokas, joustava ja nopea koulutusmuoto. Verkko-opiskelu on osa monimuoto-opiskelua, jossa perusasiat opiskellaan verkossa ja lähiopetuksella voidaan syventää osaamista. Jokainen voi opiskella omaan tahtiin oman aikataulun ja osaamistarpeen mukaisesti ja kertaaminen on helppoa. Paloturvallisuutta taidolla -verkkokoulutus keskittyy paloturvallisuuden perusteisiin ja osaamista voidaan syventää esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan turvakorttikoulutuksen avulla, jonka osana on myös käytännönharjoittelua. 

Paloturvallisuutta taidolla -verkkokoulutukseen voi saada omat tunnukset tai sen voi kytkeä osaksi valmiiksi käytössä olevia Potilasturvaporttia tai Laatuporttia, jotka ovat laajasti käytössä ympäri Suomen.

Lisätietoja antaa:
Veera Heinonen
koulutuspäällikkö
Suomen Palopäällystöliitto
veera.heinonen@sppl.fi
Puh +358 440 340 112
www.sppl.fi

sote verkkokoulutus

Palaa otsikoihinExit-Tie turvaan banneri

Poutapilvi web design - P4