Mentalfirefit

MentalFireFit-hankkeen tavoitteena on edistää henkisen työsuojelun merkityksen huomioimista ja jatkuvuuden turvaamista pelastustoimessa. MentalFireFit alkoi kaksivuotisena hankkeena 2020–2021, jonka jälkeen hanke sai jatkoa vielä vuodeksi 2022. Hanke pohjautuu vuosina 2018–2019 toteutettuun Henkinen työsuojelu pelastustoimessa -hankkeeseen.

Valtakunnallisen hankkeen päätarkoituksena on juurruttaa henkisen työsuojelun ymmärrystä ja osaamista pelastustoimeen johdon, henkisen työsuojelun henkilöstön ja työyhteisöjen tasolla sekä tuottaa laadukasta kotimaista tutkimusta henkiseen työsuojeluun kytkeytyvistä asioista pelastustoimen kontekstissa. Jälkipurkutoimien kehittäminen on ollut yksi MentalFireFit-hankkeen kantavista teemoista: hankkeessa on koulutettu lisää vertaispurkuohjaajia sekä kehitetty seurantaa istuntojen jälkeen.

Vuonna 2022 MentalFireFit jatkaa psyykkisen suorituskyvyn parissa entistä laajemmin. Hankkeessa pyritään kehittämään etenkin kuormitustekijöiden ja palautumisen huomioimista pelastusalalla. Paljon kehuttu posttraumatyöpaja saa jatkoa ammattihenkilöstön keskuudessa ja se pilotoidaan ensimmäistä kertaa myös sopimuspalokuntalaisille.

Hanke toteutetaan Suomen Palopäällystöliiton ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:n yhteistyönä ja sen rahoittaa Palosuojelurahasto.

Lisätiedot: projektipäällikkö Saku Sutelainen, Suomen Palopäällystöliitto, 044 7567 112, saku.sutelainen(at)sppl.fi

Hankkeen koulutukset ja materiaalit

Hankkeen tulevat koulutukset sekä ajankohtaiset uutiset löydät tämän sivun alareunasta. Hankkeen materiaaleihin pääset tutustumaan rekisteröitymällä sähköpostiosoitteellasi Palopäällystöliiton MentalFireFit-työtilaan tästä linkistä.

Linkkejä

Palopaikalla -podcast #13: Saku Sutelainen & MentalFireFit
Esihenkilökoulutus

Suositus jälkipurkutoimien järjestämiseksi pelastustoimessa

Sosiaalinen media

Instagram: @mentalfirefit
#mentalfirefit