Defusing-ohjaajakoulutus purkuistuntojen vetäjille

20. - 21.3.2019

Viimeinen ilmoittautumispäivä 15.2.2019
Perustiedot
Koulutuspaikka
Hotelli Korpilampi, Espoo
Lisätietoja
tomi.timonen@sppl.fi
Jäsenhinta
435.00 € (ei sis. alv)
Perushinta
470.00 € (ei sis. alv)
Luokitus
Pelastustoiminta
Työhyvinvointi
Kuvaus

Monet auttaja-ammateissa ja vapaaehtoistehtävissä toimivat pelastustoimen, poliisin, ensihoidon ja sosiaali- ja terveysalan henkilöstö altistuvat työtilanteissa psyykkiselle kuormitukselle. Defusing on menettelytapa, jolla käydään tuoreeltaan läpi henkisesti poikkeuksellisen rankka työkokemus. Defusingin ansiosta raskas kokemus ei kuormita psyykkisesti tai altista traumaperäiselle stressihäiriölle ja onkin siitä syystä laajasti käytössä kriisiorganisaatioissa mm. poliisissa ja pelastustoimessa.

Palopäällystöliiton Pelastusalan henkisen työsuojelun toimikunta on räätälöinyt kaikille avoimen defusing-ohjaajakoulutuksen, joka valmentaa organisaatioiden palvelukseen menettelytavan tuntevia henkilöitä. Koulutuksen käyneet voivat toimia Defusing istuntojen ohjaajina ja heillä on valmiudet arvioida osallistujien mahdollisen jatkoavun tarvetta.

Kohderyhmä
Pelastustoimen, poliisin, ensihoidon, rajan ja sosiaali- ja terveysalan auttaja-ammateissa ja vapaaehtoistehtävissä toimivat henkilöt.

Kouluttajat
Kouluttajina toimivat kokeneet pelastusalan purkuistuntojen vetäjät ja työohjaajat Saku Sutelainen ja Jarmo Nissilä

Ilmoittauminen
Koulutukseen otetaan 18 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistumismaksu
Koulutuksen hinta Palopäällystöliiton jäsenille 435 euroa ja muille 470 euroa. Hintaan sisältyy luokkaopetus ja käytännön harjoitukset sekä ohjelman mukaiset tarjoilut.

Hintoihin lisätään alv 24 %. 

Majoitus
Osallistujilla on mahdollisuus varata ilmoittatumisen yhteydessä majoitus Hotelli Korpilammesta

  • 1 hh 90 eur/hlö/vrk
  • 2 hh 66 eur/hlö/vrk 
Huonehintoihin sisältyvät runsas aamiainen, kuntosalin ja saunaosaston vapaa käyttö aukioloaikojen mukaisesti. Hintoihin lisätään alv 10 %.

Vahvistus
Saat ilmoittatumisen yhteydessä yhteenvedon ilmoittautumisestasi sähköpistiin. Lähetämme ilmoittatutuneille erillisen osallistumisvahvistuksen ilmoittautumisajan päätyttyä.

Koulutuksen palautteista poimittuja
"Tärkeitä asioita käsiteltiin monipuolisesti ja lyhyen ytimekkäästi."
"Ihan timanttinen koulutus. Suurkiitos!"
"Sisällöstä paljon asiaa joista lukenut vuosien varrella mutta opettajat saivat nekin asiat avautumaan aivan eri tavalla käytännön esimerkeillään. Loistavaa!"
"Kaikki luennot olivat mielenkiintoisia. Ryhmäharjoitukset myös toteutuivat onnistuneesti. Niin paljon tuli eri näkemyksiä asioihin ja tutustui myös muihin eri organisaatioihin."
"Istunto harjoitukset olivat parasta antia."
"Tätä lisää ja paljon alalle. Auttaa varmasti jaksamiseen."

"Yhteinen päivällinen lisää ryhmädynamiikkaa,
loistava tilaisuus vaihtaa vapaamuotoisesti ajatuksia."Tallenna kalenteritiedosto