Pehmustettujen huonekalujen ja patjojen paloturvallisuus seminaari

12.9.2018 12.00-14.30

Perustiedot
Koulutuspaikka
Messukeskus, Helsinki
Lisätietoja
tomi.timonen@sppl.fi
Luokitus
Onnettomuuksien ehkäisy
Opintopäivät
Kuvaus

Suomessa myyty huonekalu ei saisi haitata terveyttä, eikä syttyä herkästi – mutta mihin raja vedetään?

Ihmiset viettävät tänä päivänä kotonaan paljon aikaa, joten tarve tehdä kodista mahdollisimman mukava on luonnollinen. Tämän seurauksena kodeissa on enemmän elektroniikkaa ja pehmustettuja huonekaluja kuin koskaan aiemmin. Samalla ovat lisääntyneet myös muovipohjaiset pehmusteet, jotka ovat tehokasta polttoainetta palotilanteessa.

Eurooppalaisen työryhmän ensisijainen tavoitteena on, että paloturvallisuustavoitteisiin voitaisiin päästä ilman palonsuojakemikaaleja. Nykyisin useat patjat ja pehmustetut huonekalut saavuttavat vaaditut palo-ominaisuudet nimenomaan erilaisilla palosuoja-aineilla, jotka puolestaan voivat aiheuttaa kemikaalialtistumista herkille ihmisille.

Suomen Palopäällystöliitto ja Puuteollisuusyrittäjät toivottavat huonekalu- ja verhoilukangasvalmistajat, maahantuojat, jälleenmyyjät, valvontaviranomaiset sekä muut aiheesta kiinnostuneet ammattilaiset keskustelemaan aiheesta ja yhteisestä tavoitteesta Habitare Pro tapahtuman yhteyteen.

Osallistuminen

Tilaisuus on maksuton mutta vaatii rekisteröitymisen Habitare Pro kävijäksi joko ennakkoon verkossa tai paikan päällä saavuttaessa.

Aika ja paikka

Keskiviikko 12.9. kello 12.00-14.30 Habitare Pro, Messukeskus, kokoustamo, Helsinki


Tallenna kalenteritiedosto