NCT 2.0 täydennyskoulutus

1.1.2015 - 31.12.2017

Perustiedot
Koulutuspaikka
Tilaajan osoittamissa tiloissa, Avoin
Lisätietoja
pasi.uurasmaa@sppl.fi
Luokitus
Pelastushenkilöstön koulutus
Kuvaus
Yhteistyö autotehtaiden ja pelastusvälinevalmistajien kanssa on edesauttanut kehittämään tietämystä liikennevälinepelastamisessa. Jo parissa vuodessa autojen teknologinen kehitys tuo mukanaan uusia haasteita pelastustaktiikoihin ja -tekniikoihin. Se mitä on opittu 5 tai 10 vuotta sitten, ei välttämättä pidä enää paikkaansa.

Palopäällystöliitto tarjoaa yhdessä Metropolia Ammatikorkeakoulun kanssa päivitettyä tieliikennepelastamisen täydennyskoulutusta uusien autojen teknologian (NCT) mukanaan tuomiin haasteisiin. Koulutuksessa käsitellään esimiehen, pelastajien ja ensihoidon näkökulmista uusien autojen tekniikkaa ja käsittelyä onnettomuustilanteissa.

Tavoitteet

Koulutuspäivän tavoitteena on tarjota uusinta tietoa turvallisesta työskentelystä sekä antaa vinkkejä työvuorokoulutuksen järjestämiseen.

Sisältö

  • Liikennevälinepelastamisen taktiikka ja tekniikka
  • Korirakenteet ja niiden leikkaaminen
  • Laukeamattomat turvavarusteet
  • Oikeat työmenetelmät
  • Työturvallisuus

Kouluttaja
Tilaisuuden kouluttajina toimivat vuoromestari Mikko Saastamoinen Etelä-karjalan pelastuslaitokselta sekä projekti-insinööri Harri Miinin Metropoliasta.

Toteutus ja kustannukset

Koulutus toteutetaan tilaajan osoittamissa tiloissa erikseen sovittavana ajankohtana.
Päivän (8 h) mittaisen koulutuksen hinta on 1950 euroa sis. alv 0 %. Hintaan lisätään kouluttajien matka- ja majoituskustannukset.
Käytännön harjoitteita varten tilaaja järjestää paikalle harjoituksissa tarvittavat autot sekä hydraulisilla pelastusvälineillä varustetun pelastusajoneuvon erillisen ohjeen mukaisesti.

Lisätiedot ja koulutuksista sopiminen
Koulutuksen järjestelyistä lisätietoja antavat mielellään Palopäällystöliitossa koulutuspäällikkö Pasi Uurasmaa (040 560 2112 tai pasi.uurasmaa(a)sppl.fi) ja Metropoliassa projekti-insinööri Harri Miinin (040 576 8392 tai harri.miinin(a)metropolia.fi).


NCT 2.0 täydennyskoulutus (pdf) (165.5 KB)
Tallenna kalenteritiedosto

Lähetä linkki
Poutapilvi web design - P4