Raskaan kaluston UATP 2017

19.5. - 9.11.2017

Perustiedot
Lisätietoja
pasi.uurasmaa@sppl.fi
Luokitus
Pelastushenkilöstön koulutus
Lisä- ja täydennyskoulutus
Kuvaus

Koulutuksen taustalla on vuonna 2014 pelastuslaitosten tieliikennepelastamisen kouluttajille suunnattu koulutuskiertue, jolla koulutettiin pelastusalan henkilöstöä sähkö- hybridi- ja maakaasuautojen onnettomuustilanteiden varautumiseen. Koulutuskiertue sai hyvän palautteen ja koulutusmateriaalia on käytetty edelleen pelastuslaitosten työvuorokoulutuksissa sekä sopimus- ja vapaaehtoispalokuntien henkilöstön koulutuksissa.

Henkilöautoja käsitelleelle koulutukselle on suunniteltu jatko-osa, joka tulee käsittelemään pelastusalan henkilöstön toimintaa onnettomuustilanteissa, joissa osallisena on raskasta ajoneuvokalustoa. Tarkastelun lähtökohtina ovat erityisesti pelastushenkilöstön työturvallisuus, pelastettavien nopea hoitoon saaminen ja onnettomuuksien seurannaisvaikutusten minimointi. Koulutuksessa ei käsitellä kuljetettavia tuotteita eikä niihin liittyviä ympäristövahinkojen torjuntatöitä.

Koulutuksen päärahoittajia ovat Palosuojelurahasto ja Palosuojelun edistämissäätiö joiden lisäksi hanketta tukevat raskaan kaluston automaahantuojat ja vakuutusyhtiöt.

Koulutus on pelastuslaitoksille maksutonta. Kaikilla pelastuslaitoksilla on mahdollisuus lähettää 8-10 osallistujaa tilaisuuksiin. Yhden tilaisuuden käytännön osuuteen otetaan maksimissaan 20 osallistujaa. Pelastuslaitoksen tulee nimetä erikseen ne henkilöt, jotka osallistuvat käytännön osuuteen. Ko. henkilöillä tulee olla mukana oma henkilökohtainen suojavarustus (paloasu, suojalasit). Muut osallistuvat käytännön osuuteen tarkkailijoina.

Ilmoittautumiset kootusti pelastuslaitoksittain viimeistään 2 viikkoa ennen tilaisuutta sähköpostilla osoitteella henriikka.majoniemi@sppl.fi.

Koulutuskiertueen järjestelyistä ja sisällöstä lisätietoja antavat koulutuspäällikkö Pasi Uurasmaa (040 560 2112 tai pasi.uurasmaa@sppl.fi) ja projektipäällikkö Markku Haikonen Metropolia Ammattikorkeakoulusta (050 344 4540 tai markku.haikonen@metropolia.fi).


Lataa tästä koulutuskiertueen esite:
Raskaan kaluston UATP syksy (pdf) (237.8 KB)
Tallenna kalenteritiedosto

Lähetä linkki
Poutapilvi web design - P4