Täydennyskoulutus jälkipurku- ja jälkipuintiryhmien vetäjille

4.8.2016

Perustiedot
Koulutuspaikka
Tilaajan osoittamissa tiloissa, Avoin
Lisätietoja
tomi.timonen@sppl.fi
Luokitus
Pelastushenkilöstön koulutus
Kuvaus

Palopäällystöliiton järjestämillä Pelastusalan henkisen työsuojelun opintopäivien osallistujilta saadun palautteen perusteella pelastusalalla työskentelevät jälkipurku- ja jälkipuintiryhmien vetäjät tarvitsevat jaksamisensa ja osaamisensa ylläpitämiseksi täydentävää koulutusta.

Peruskoulutus koulutus antaa perusteet istuntojen vetäjille mutta vain tekemällä ja kehittämällä itseään harjaantuu toimintaan. Jatkuva koulutus ja sitä kautta tiedon lisääminen on edellytys tässä vaativassa toiminnassa pärjäämiselle.

Tieto ja vertaistuki auttavat erilaisten ihmisten kohtaamista. Kun keskustelua toiminnan mahdollisista haitoista käydään, on tärkeää, että vetäjät, omastakin mielestään, ovat riittävän koulutettuja tehtäväänsä. Tiedon kautta voidaan paremmin välttää jälkipurkuun ja jälkipuintiin mahdollisesti liittyviä haittoja ja lisätä sen hyötyvaikutuksia.

Koulutuksen sisältö

1.   päivä klo 9.00-18.00

  • Esittäytyminen ja peruskoulutuksen kertaus sekä viimeisimmät tutkimustulokset aiheesta
  • Traumapsykologinen näkökulma
  • Kokemusten jakaminen työnohjauksellisesti (vertaistuki) ja lopuksi yhteenveto

2. päivä Klo 9.00-14.30

  • Harjoitusistunnot ja palaute kahdessa ryhmässä
  • Loppukeskustelu ja palaute

 

Koulutuksen toteutus ja kustannukset

Koulutukset toteutetaan sovittuna ajankohtana tilaajan osoittamissa tiloissa. Osallistujia voi olla useammasta pelastuslaitoksesta, jolloin kulut jaetaan osallistujien suhteessa. Ryhmäkoko maksimissaan 15 henkeä.

Kahden päivän koulutuksen hinta kahdella kouluttajalla on 3200,- euroa alv 0 %. Hintaan lisätään kouluttajien matka- ja majoituskulut todellisten kulujen mukaisesti.


Kouluttajat

Kouluttajina toimivat pareittain, pelastusalan hekisen työsuojelutoimikunnan jäsenistä koottu asiantuntijaryhmä Anssi Aunola, Petri Liukkonen, Tuula Mattila, Saku Sutelainen ja Salla Tikkanen.


Lisätiedot ja koulutuksista sopiminen

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutusjohtaja Tomi Timonen 044 733 4112 tai tomi.timonen@sppl.fi ja HeHu-toimikunnnan pj. Salla Tikkanen 045 866 7778.

Lataa esite tästä Täydennyskoulutus jälkipurku- ja jälkipuintiryhmien vetäjille (pdf) (68.6 KB)
Tallenna kalenteritiedosto

Lähetä linkki
Poutapilvi web design - P4