Etusivu Tietoa meistä Palkinnot Opetusalan turvallisuuspalkinto

Opetusalan turvallisuuspalkinto

Vuonna 2005 opetusalan turvallisuustoiminnan edistämiseksi perustetun turvallisuuspalkinnon taustalla on Suomen Palopäällystöliitto yhdessä Opetushallituksen, OAJ:n, Suomen Rehtorit ry:n, aluehallintovirastojen, Pelastusopiston, Helsingin pelastuskoulun ja SPEK-ryhmän kanssa.

Opetusalan turvallisuuspalkinnon tarkoituksena on paitsi palkita hyvistä suorituksista myös kannustaa muita toimimaan turvallisuuden eteen.

Palkinnon myöntäminen

Opetusalan turvallisuuspalkinto myönnetään esimerkillisestä onnettomuuksien ehkäisytyöstä, tapahtumasta tai toiminnasta, jolla on estetty tai rajoitettu vahinkojen määrää, ansiokkaasta toiminnasta opetusalan turvallisuuden kehittämiseksi tai alan turvallisuutta edistävän laitteen, toimintatavan tai vastaavan kehittämisestä. Turvallisuuspalkinto myönnetään yhteisölle.

Lisäksi voidaan myöntää tunnustuspalkintoja henkilöille, työryhmille, yrityksille, yhteisöille tai laitoksille.

Turvallisuuspalkinto ja tunnustuspalkinnot luovutetaan vuosittaisen Opetusalan turvallisuusfoorumin yhteydessä.

Lisätietoa

Tomi Timonen, koulutusjohtaja, Suomen Palopäällystöliitto 
tomi.timonen@sppl.f, 044 733 4112


Tiedotteet

23.4.2018 JULKILAUSUMA 2018: Kasvatus-, opetus- ja koulutusalan kokonaisturvallisuutta parannettava nopeasti

Opetusalan turvallisuusfoorumi esittää kansallisen tason arviointikriteeristön laatimista päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten turvallisuuden arviointiin.

Lue lisää


17.4.2018 Opetusalan turvallisuuspalkinto 2018 on myönnetty

Opetusalan turvallisuuspalkinnon 2018 saajaksi on valittu toisen asteen ammatillisten oppilaitosten TURVIS-verkosto. Opetusalan turvallisuuspalkinto luovutettiin tiistaina 17.4.2018 Opetusalan turvallisuusfoorumissa Helsingissä.

Lue lisää