Etusivu Tietoa meistä Palkinnot Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinto

Hae Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkintoa

Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinto on haettavana nyt neljättätoista kertaa! Palkinnon taustalla on sosiaali- ja terveysalan turvallisuustoimikunta, jonka muodostavat sosiaali- ja terveysministeriö, Tehy, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Suomen Palopäällystöliitto, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos, Mehiläinen Kuntapalvelut, Kuntaliitto sekä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto.


Palkinnon tarkoituksena on palkita hyvistä suorituksista sekä kannustaa toimimaan turvallisuuden eteen. Turvallisuuspalkinto myönnetään sosiaali- tai terveysalan yhteisölle, joka on:


  • tehnyt esimerkillisestä onnettomuuksien ehkäisytyötä, ja täten estänyt tai rajoittanut vahinkojen määrää 
  • toiminut ansiokkaasti sosiaali- ja terveysalan turvallisuuden kehittämiseksi tai
  • kehittänyt alan turvallisuutta edistävän laitteen tai toimintatavan

Tunnustuspalkinnot

Varsinaisen turvallisuuspalkinnon lisäksi voidaan myöntää myös tunnustuspalkintoja henkilöille, työryhmille, yrityksille, yhteisöille tai laitoksille. Tunnustuspalkinto myönnetään samoilla periaatteilla, kuin varsinainen turvallisuuspalkinto.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet

Invalidiliiton Käpylän koulutuskeskuksen SYNAPSIA (2005), Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Lohjan Sairaanhoitoalueen turvallisuustyöryhmä ja valmiustoimikunta (2006), Paloniemen sairaala Lohjalta (2007), Human Care Network - HCN Oy:n hoito- ja palvelukodit (2008), Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (2009), Posion kunnan perusturvapalvelut (2010), Noora Hiivala (kannustuspalkinto 2011), Harjavallan sairaalan osasto 23 henkilökunta (2012), Nurmijärven Turvallinen Toukokuu -toimintamalli (2013), Vaasan sairaanhoitopiiri (2014), Eteva kuntayhtymä (2015) sekä Hätäkeskuslaitoksen ja Digian yhteistyössä tekemä 112 Suomi -mobiilisovellus (2017).

sosiaali_ja_terveysalan_turvallisuuspalkintoVuoden 2017 turvallisuuspalkinto myönnettiin Hätäkeskuslaitoksen ja Digian yhteistyössä tekemälle 112 Suomi -mobiilisovellukselle.


Palkinnon myöntäminen

Turvallisuuspalkinto ja mahdolliset kannustuspalkinnot julkistetaan sekä jaetaan Tampereella 13.9.2018 Soster-turvallisuusfoorumi -tapahtuman yhteydessä. Jos voittaja ei pääse paikan päälle tilaisuuteen, niin palkinto jaetaan muuna yhteisesti sovittuna ajankohtana. 

Palkitsemisesitykset

Palkitsemisesitykset tulee tehdä alla olevalla lomakkeella 30.7.2018 mennessä. Lisätietoja antaa mielellään palkintolautakunnan sihteeri, vs. koulutuspäällikkö Mikko Poutala. 

mikko.poutala@sppl.fi, 044 7225 112

Palaa otsikoihin


Palkitsemisesitykset